Eğitim Anlayışımız

Bilim adamlarının, insanların zihinsel gelişmeleri üzerinde yapmış oldukları araştırmalara göre, 17 yaşına kadar olan zihinsel gelişmelerinin %50'sinin 4 yaşına %30'unun ise 4 yaşından 8 yaşına kadar oluştuğu, 18 yaşına kadar gösterilen okul başarılarının %33'ünün 6 yaşına kadar anaokulunda aldıkları eğitimde bağlı olduğu görülmüştür. Bizler de anaokulumuzda çocukların bu önemli zihinsel gelişimini destekleyecek öğrenci merkezli ve aktif öğrenmeye dayalı bir eğitim sistemi uygulamaktadır. Her yaş grubu kendi, içerisinde bireysel rekabet içerisinde olmadan, düşüncelerini özgürce paylaştıkları, çekinmeden soru sorabildikleri, tüm duygularını rahat bir şekilde yetişkin ve arkadaşlarıyla iletişim kurdukları, paylaştıkları, onlarla işbirliği yapmayı öğrendikleri, okul içi-dışı uyum içinde öğrenme ortamı oluşturulması, amaçlanmaktadır.

Bizler Özel Engin Ufuklar Anaokulu'nda güne, ilgi köşelerinde planlama yaparak başlıyoruz. (High Scope) Çalışma ve hatırlatma zamanlarımızı tamamladıktan sonra, sabah sohbetleri ve grup oyunları oynuyoruz. Her yaş grubuna uygun farklı ders programı ve içerikleri ile çocuklarımızın eğlenerek ve yaşayarak günlerini geçirmelerini amaçlamaktayız.

Eğitim yolumuzda bizlere güvendiğiniz için yürekten teşekkür ederiz. Anne baba okulundan, anaokuluna çocuklarımız ruhumuz, anlayışınız, huzurumuzdur. Huzurumuza ortak olan anne ve babalara sahip olmak yegane gururumuzdur.

Sevgi ve saygı ile
ENGİN UFUKLAR AİLESİ